Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Om oss

Historikk  Dyrendahl Transport

Firmaets opprinnelse startet slik:

Etter flere år i Amerika, kom dagen eier ‘s bestefar,
Johan Olaf Dyrendahl tilbake til Rissa i 1938.  
Han kjøpte seg en helt ny lastebil, en BEDFORD 1938-modell og startet opp med lastebilvirksomhet i Rissa.
Rundt omkring heimgården i Rissa ble det drevet små steinuttak av gatestein. Med sin lastebil kjørte han mest sand og stein, i tillegg til at han drev varetransport av varer som kom med båt fra Uddu-kai til butikken på Leira. Han kjørte også lag og foreninger rundt omkring på små turer i nærområdene.

I 1947/48 kjøpte han seg sin lastebil nr. 2, en DODGE 1946-modell, og i 1954 kjøpte han seg sin tredje bil, denne gangen en BEDFORD igjen.

Etter en tids sykdom, døde Johan Olaf i 1957, og etter hans død leide kona Ellen inn sjåfører på bilen innimellom, i tillegg til at den sto mye i ro.

Johan Olaf sin eldste sønn, John Olav Dyrendahl begynte å kjøre lastebil i 1965, og tok da opp igjen lastebildriften fra faren, med farens siste BEDFORD 54-modell.  

John drev bl.a. med snøbrøyting og kjøring av grus for Statens Vegvesen, Rissa Kommune og private i bygda. Han drev også med levering av grus fra forekomster ved elva Skauga’s utløp på egen eiendom. (ref.bygdeboka)

John utvidet etter hvert virksomheten, leide inn sjåfører i tillegg til seg selv, og kjøpte både flere og nyere lastebiler, hjullastere og sorteringverk.  
 
John Olav Dyrendahl sin entreprenør- virksomhet ble omdannet til AS i 1997, da sønnen
Jo Inge Dyrendahl tok over driften. Han er i dag eier av dagens firma Dyrendahl Transport AS. Firmaet driver i dag med levering av sand, grus og pukk. I tillegg driver firmaet med kalkspreding, massesortering, kosting, snøbrøyting og sandstrøing. 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn